Activitatile pe care le exercita cabinetul nostru de avocatura in ce priveste infracțiunile informatice. Sunt reglementate in Codul penal si se referă la ansamblul activităților ilicite săvârșite prin intermediul unui sistem informatic. De exemplu, faptele comise prin sisteme informatice sau mijloace de plata electronice. Sunt reglementate de Codul penal în cuprinsul art. 249 – 252.
În sfera infracțiunilor informatice sunt incluse fapte cum sunt frauda informatică (art. 249 din Codul penal), efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos (art. 250 din Codul penal), acceptarea operațiunilor financiare efectuate în mod fraudulos (art. 251 din Codul penal), falsul informatic (art. 325 din Codul penal), accesul ilegal la un sistem informatic (art. 360 din Codul penal), interceptarea ilegală a unei transmisii de date informatice (art. 361 din Codul penal), alterarea integrității datelor informatice (art. 362 din Codul penal), transferul neautorizat de date informatice (art. 364 din Codul penal), operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice (art. 365 din Codul penal), pornografia infantilă (art. 374 din Codul penal).
Prin sistem informatic se înțelege orice dispozitiv sau ansamblu de dispozitive interconectate sau aflate în relație funcțională, dintre care unul sau mai multe asigură prelucrarea automată a datelor, cu ajutorul unui program informatic.
Prin date informatice se înțelege orice reprezentare a unor fapte, informații sau concepte într-o formă care poate fi prelucrată printr-un sistem informatic.
Prin instrument de plată electronică se înțelege un instrument care permite titularului să efectueze retrageri de numerar, încărcarea și descărcarea unui instrument de monedă electronică, precum și transferuri de fonduri, altele decât cele ordonate și executate de către instituții financiare.